yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının gayrı bölgelere yayılmasını hapsetmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kadar ivedili durumlarda dâhilen ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o gün zaruri koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel Yangın Kapısı Fiyatları yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Eski yapılarda ve yangın merdiveni sahaı yurt olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir. 

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve kullanan zat sayısına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu tür yangın merdiveninin esas özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven girintisiz çıkıntısız bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar yahut bedii düşünceların bir faktör olduğu binalar derunin şayeste hale getirir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve yalın geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Konstrüksiyonların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına ruhsat verilmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page